Hvorfor vi elsker betongulv!

Wednesday 3rd January, 2018

Dette indlæg indeholder reklame

Nu har jeg igennem meget lang tid fået så mange henvendelser på mit betongulv at jeg ikke kan komme uden om et fyldestgørende indlæg omkring vores gulv og om betongulve generelt. Det er en jungle at vælge gulv nu om dage, fordi der er uendelige valgmuligheder. Så hvis i står overfor at skulle vælge gulv i jeres nybyg eller blot udskifte det gamle så kig med her, måske bliver du en del klogere.Jeg ved langt fra alt om gulve men har dog efterhånden en del erfaring indenfor klinker, træ og beton - faktisk har vi fire forskellige gulvtyper i vores nuværende hus. Da vi valgte gulv tilbage i 2013, blev beslutningen om betongulvet ret hurtigt truffet. Det var et billigt gulv der samtidig var spændende og holdbart. Vi fik af vide at det ikke krævede vedligehold og det er jo faktisk et ret stort plus i forhold til trægulve, der skal slibes ned og behandles gentagne gange i een levetid.Da vi fik lagt vores betongulv tilbage i 2013, var der ikke ret mange der gjorde det. Vi blev bekendt med at det kunne revne, og at beton var alt andet lige nemt at arbejde med, når det også skulle stå æstetisk smukt.


Jeg kan huske, da vi så gulvet for første gang. Det var utrolig flot. Det var mere end silkeblødt og havde en utroligt smuk farve. Vores var råt og poleret.

Vi syntes det hang smukt sammen med vores trærammer på vinduerne og gav hele huset et råt element som krævede minimum af vedligehold. Vores gulv havde fået en enkelt sætningsrevne da det blev støbt, men ellers har vi aldrig oplevet revner i vores gulv.

Efter 5 år på bagen er vi godt tilfredse med vores valg af gulv. Til vores hus er beton det perfekte valg, og vi er heldige at kunne få trægulvets fordele ovenpå, hvor vi har værelser og endnu en stue.


Træ og beton er den perfekte stilistiske sammensætning ifølge mig.


Nedenfor lister jeg nogle ting op man skal være opmærksom på når man får anlagt beton gulv - både nu og her og på sigt samt de fordele der er ved et beton gulv.

Beton er et naturprodukt og derfor også unikt. Intet gulv bliver ens og gulvet får med alderen patina ligesom et trægulv. Beton er sart overfor væsker og skal derfor imprægneres. Det kan gøres uden at forstyrre det levende rå beton look og det kan gøres ved at anvende en flydende masse kaldet epoxy.

Mange spørger mig hvad vores gulv er, og dertil kan jeg svare rå beton. Det er ikke epoxy. Epoxy får en skinnende overfladeog kan fås i hvilken som helst farve og giver et helt ens gulv.

Begge typer af gulve er lige hårdføre og kræver kun vask med natursæbe, såsom Probat eller Jontec. Bagefter bliver et betongulv silkeblødt.


Beton ud i eet til en smuk trappe i egetræ


Et betongulv er;

 - Billigt

- Meget stærkt - hundeklør og børnekøretøjer har ikke en chance (det er afprøvet på bedste vis!)

- En smuk rå kontrast i moderne byggerier

- Giver en helstøbt overflade som er med til at skabe god rumfornemmelse og sammenhæng i eet hus

- Tæt på vedligeholdelsesfrit (kræver måske en imprægnering een eller to gange årligt, men det gøres på samme måde som med en vask)


Det smukke rå gulv og væg op imod et kridhvidt køkken giver tidsløse og meget smukke kontraster


Mine råd til gulvvalg

- Vælg gulv efter hustype - moderne byggerier har ofte brug for lidt kant og en kontrast så alt ikke bliver poleret og for nyt at se på.

- Vælg gerne betongulv i hele huset- det er dejligt og blødt og utrolig lækkert med gulvvarme, der kommer tydeligere igennem end på trægulv hvor man helst ikke skal varme for hårdt. Bagefter kan man pynte med tæpper hvor man har brug for lidt mere komfort.

- Vælg gerne beton i badeværelset men husk imprægneringen

- Tænk over om i tåler at se på patina eller om i ønsker noget der har en helt ens overflade - vælg derudfra beton eller epoxy

- Vælg de rigtige fagfolk og nogle med erfaring - især indenfor træ og betongulveVores betongulv er lavet af Jacob Serwin fra Dancrete. Find deres hjemmeside HER

Dette firma kan jeg varmt anbefale og mit indtryk er at de har en god del erfaring indenfor disse typer gulve hvilket er et absolut must indenfor denne branche. Deres service har været upåklagelig.


Beton er langt fra koldt og trist. Det giver en utrolig smuk dybde når mørket falder på. Det er ren hygge!


Jeg håber dette indlæg kan besvare nogle af alle jeres spørgsmål, således at i er parate til at vælge gulv, hvis i står og skal i gang med det her i det nye år. Et lækkert gulv betyder langt mere end man tror både for æstetikken og for måden man bor på.


Jeg har sikkert glemt eet eller andet, men i kan finde rigtig meget information hos Dancrete, og ellers er i mere end velkommen til at sende dem en mail.


Må i have en fantastisk start på 2018. Jeg vender frygteligt tilbage ;D

Click here to go back.

5 comments

annemette bendt Friday 17th January, 2020

Hvad har i overfladebehandlet jeres gulv med? Du skriver at det er rå beton, men samtidig også at det skal imprægneres? Mvh annemette

Camille Thursday 18th April, 2019

hvor er den store plante fra, der står ovre ved vinduet i sådan en trækurv?

Lelandmax Saturday 3rd February, 2018

Every weekend i used to pay a visit this web page, for the reason that i want enjoyment, since this this web page conations actually fastidious funny material too. <a href=http://genericviasra.com/>http://genericviasra.com/</a>

Kathrine Thursday 4th January, 2018

Så flot!! Vi flytter snart ind i vores nybyggede hus med polerede betongulve. Du nævner, at det bør imprægneres et par gange om året - hvad bruger I der? På forhånd tak for svar. Mvh Kathrine

Ann-Britt Wednesday 3rd January, 2018

Hejsa, tak for dit indslag om betongulve. Vi er netop flyttet ind i vores nybyggede funkishus og i dette hus har vi valgt støbt og polerede betongulve i hele huset. Kontrasten til det minimalistiske er fantastisk, og du har både ret i, at det er hyggeligt og giver varme...og så er det simpelthen så blødt at røre ved. Jeg fornemmer også at der er et minimum af vedligehold, bare man sørger for overfladebehandlingen. Hav en god aften ????