Hemmeligheden omkring vores vinduesskift

Thursday 25th October, 2018

Baggrunden for udskiftningen af vores vinduer


Da vores byggeri i 2013 stod færdigt blev det hurtigt meget synligt at vores vinduer var af dårlig kvalitet og dårligt behandlet.

Vi havde i samråd med vores arkitekt valgt egetræsrammer rundt om vinduerne, men ikke hvor fra eller hvem leverandøren skulle være.

Alt dette stod vores entreprenør Bent Klausen for. Vinduerne blev leveret af Lefodan.

Da jeg første gang ser vinduerne i huset er de bestemt smukke, men samtidig kan jeg se at meget af olien (de skulle forbehandles inden montering) løber af og ned på de nye fuger under vinduerne. Jeg pointerer dette over for vores rådgiver, men mere bliver der ikke gjort i sagen her.

Ca. 4 måneder efter vi er flyttet ind, ser jeg mindre og større revner rundt omkring på de fleste vinduer. Både udendørs og indendørs. Jeg kontakter selvfølgelig vores entreprenør og der kommer en mand ud fra Lefodan og kigger lidt på revner samt limer et par stykker.

Problematikken fortsætter med revnerne og vi ser allerede efter den første sommer, at mange af rammerne er meget slidte udvendigt og at vores underkarme er beskidte af brunt olievand der givetvis er løbet af vinduesrammerne.

Samtidig begynder der trænge vand igennem nogle af vinduerne.

Vi pointerer dette med det samme og der kommer nogle fra Lefodan og kigger. De synes ikke der er noget galt, og vælger at behandle os og vores klager under al kritik.

Når de endelig kiggede ud var de allerede kørt inden man fik set sig om - her tænker jeg især på indehaveren af virksomheden - og det fik os til at gå til vores entreprenør som gik til tømreren, da de har bestilt vinduerne fra Lefodan.

Herunder huset før vinduesskiftDet hele bliver en smule indviklet nu. Men kort ridset op så er der 4 parter i denne sag

- Bygherre (os)

- Entreprenør (Bent Klausen)

-Tømrer (Aalsrode)

-Vinduesleverandør (Lefodan)

Sagen ender ud i at vi efter 4 år har haft så meget vandindtrængen gennem vores vinduer at

1. Vores karme er ødelagt

2. Vores gulve langs bundkarmene er ødelagt

3. Vores varmeregning er tårnhøj fordi vinduerne ikke er tætte og den varme luft slipper ud

4. Vi kan ikke forlade huset uden at vide om der ligger kæmpe pytter på gulvet når vi kommer hjem


Stort set alle vinduer har været utæt on and off, og vi ender med at gå i Syn og Skøn med sagen.


Vi får medhold i alle vores klagepunkter og endelig indgår Aalsrode i et forlig idet han hæfter for vinduerne.


Vi stod så i den situation, at vi skulle skifte alle vinduerne og vælge nogle nye. Jeg var helt overbevist om, at jeg skulle have trærammer igen, men under en forligssag skal alle parter mødes, og vi måtte eftergive nogle meget dyre og lækre teakrammer fremfor aluminiumsrammer, som nu er monteret.

Det har været en kæmpe omgang og også derfor jeg har været meget inaktiv både på Instagram og på bloggen. Huset har jo været under rekonstruktion. Vi er endnu ikke helt i mål med sagen endnu, og jeg har også været lidt forsigtig med at dele alt for meget, men jeg ønsker ikke dette skal ske for nogen, og derfor laver jeg dette indlæg.


Ovenstående billede viser hele vores sydfacade der er blottet og de gamle vinduer er afmonteret.


Jeg er i dialog med både entreprenør og tømrer og ønsker blot denne sag afsluttet, men jeg vil virkelig håbe, at de af jer (for jeg ved i er mange nybyggere eller blot byggere, der følger mig) tager del i jeres byggeri og ikke overlader alt til en evt. entreprenør, rådgiver eller arkitekt. De skal alle holdes i ørerne og tag altid ud og se og snak med de mennesker som skal levere nogle produkter til jeres hus.


Det er så utrolig vigtigt at de har service og kommunikation i højsædet. I skal opleve en god kemi og aldrig at i skal undskylde eller føle jer i vejen. De skal sælge jer et produkt som i betaler penge for også selvom det nogle kan kan føles omvendt.


Gør jer umage med udvælge dem der skal bygge for jer og tjek dem på "trustpilot", "anmeld håndværker" osv. Der er masser af gode muligheder for at sikre sig nogle hvor ovenstående er tilfældet.


De nye vinduer vi har fået monteret er fra Idealcombi og hedder Futura Plus. De laver nogle smukke minimalistiske rammer og gode tonede vinduer der også har en god pris. Indtil videre kan jeg ikke sige noget om dem da vinduerne først lige er kommet i. Der er lidt småting men som jeg selvfølgelig regner med bliver udbedret snarest. Jeg vender tilbage med en update på det, som selvfølgelig bliver ærlig.Farven vi har valgt er grå med et granitlook og vi synes selv, vi er slubbet godt afsted med at udskifte til alu. Ændringen indendørs har gjort det lidt for koldt for os men som de fleste af jer ved, så har vi netop fået et stort stofgardin monteret - netop for at give huset noget mere levende og et mere personligt touch igen.

Udvendigt er det blot en vanesag. Vi slipper for vedligehold og de gamle rammer blev af syn og skønsmanden vurderet til at være plus 10 år gamle men i realiteten var de jo kun 4 år (på det tidspunkt han vurderer dem), så som i kan regne ud var de utrolig slidt. Selvom vi har brugt en halv formue på at slibe og oliere dem to gange. Det kan have været svært at se på billeder men faktum er at det faktisk er en lettelse at slippe for slidte vinduer, og kulde - og vandindtrængen.


Udsigt ovenfra med gamle vinduer og hvor man faktisk kan se hvordan vandet er løbet ind langs med karmen ned af vinduet


Udsigt ovenfra efter de vinduer er monteret


Hvis nogle af jer skulle stå i lignende situation så skal i endelig ikke give op selvom sådanne byggefirmaer kan være hårde at stikke i. Husk at i kan få retshjælp, såfremt i vælger at gå syn og skøn vejen. Så koster det jer altså ikke penge at føre en retssag. Man skal ofte bo i sit hus i mange år og det er vigtigt at man ikke skal stresse over at tingene ikke fungerer, og slet ikke hvis man har bygget et nyt hus og egentligt har betalt for dette. ALT skal bare være i orden, og i skal ikke gå på kompromis.


Stadig hyggelig stemning i haven efter de nye vinduer minus vedligehold ;)


Vi lærte af vores fejl at man aldrig skal betalt alle pengene førend man har fået det der er betalt for. Her snakker vi også kvalitet og funktion. Test og tjek tingene ud når i får dem. Fejl mv. skal udbedres med det samme. Husk kontrakter og kommunikation som tidligere nævnt.


Jeg håber det var forklaring nok omkring udskiftningen af vores vinduer.


Flere af jer har spurgt til vores leverandør. Jeg vil selvfølgelig ikke anbefale hverken leverandør eller trærammer medmindre man finder en rigtig god træsort såsom maghoni, teak eller cedertræ og tjekker kvaliteten af denne. Istedet kan man med større sikkerhed vælge at beklæde facader, skur eller lignende med træ, hvor træet ikke risikerer at have betydningen for funktionen af fx et vindue.


Tak fordi i læser med!
Click here to go back.

3 comments

Leila Thursday 3rd January, 2019

Det er et super flot spisebord. Hvor er det fra?

Cathrine Friday 26th October, 2018

Jeg synes I har fået et flot resultat! Vi har selv vinduer fra idealcombi på 8. År og de er i perfekt stand. Det er et godt og velrenommeret familiefirma så dem er jeg sikker på I bliver glad for!

Anita Thursday 25th October, 2018

Det er super ærgerligt, at I skulle igennem alt det! Jeg var vild med jeres trævinduer, de gav en helt særlig varme, særligt indendørs, men jeg syntes, at I er sluppet rigtig godt afsted med skiftet. Det er blevet meget fint. Jeres hus er jo så smukt uanset hvad!????