Det nye gardin

Monday 3rd December, 2018

Formålet med at købe et nyt gardin har været at give noget mere varme og stemning til huset Det kom i kølevandet af at vores vinduer (som i sikkert ved) er blevet skiftet.

Det har ændret meget ved husets udseende. Egentligt er jeg i bund og grund glad for skiftet indtil videre, men det var som der manglede noget varme, idet alt nu er hvidt. Det er nogle helt personlige præferencer og som ligger helt tilbage i vores beslutning om at bygge nyt. Jeg har egentligt altid gerne ville have noget gammelt, så eet af kravene var faktisk at vi skulle bruge træ mv i byggeriet for at få noget naturligt og gammelt tilsat. Men nu er det jo væk sammen med de gamle vinduer og vi besluttede derfor hurtigt, at vi ville have noget mere tekstil ind.

Under vinduesskiftet fik vi også rykket en skydedør, idet den ikke kunne laves så stor hos den nye leverandør. Det betød at der nu var plads på bagvæggen til det gardin vi drømte om, hvilket var lige til højrebenet idet vi altid gerne har villet understrege højden til loftet i køkkenalrum.Jeg havde 3 gardin leverandører ude og endte med vælge Designgardiner fra Århus (dette er ikke sponsoreret). De har leveret vores andre gardiner, og de var de eneste der kunne tilbyde den kvalitet og bredde af stof som vi søgte.

De kunne lave et gardin med kun 3 samlinger i hele gardinets bredde (det er vel ca. 8 meter bredt og 6 meter højt)

Efter 2 besøg og 1 i showroom fandt vi stoffet, som er næsten ren hør i en farve der minder mest om en sandet grå med et svagt strejf af gammel rosa. Den var perfekt til vores betonulv og til vores KABE vægge og passede ind både oppe og nede.Vi ville samtidig gerne have noget der var helt dækkende for solen. Manden her i huset er meget lysfølsom og om sommeren kan solen virkelig blænde ind, selvom vi har hvide rullegardiner. Vi ville også gerne kunne lave en hule stemning alle årstider.

Vi havde dog ikke plads til to gardinstænger, hvor man i så fald kunne hænge et mørklægning inderst og yderst et hør gardin, så vi fandt ud af at sy de to gardiner sammen i siderne og i toppen, så vi havde hør forrest med al den smukhed og så det praktiske mørklægning bagerst vi kunne få i præcis samme tone som hørgardinet, således at de passede sammen.Det er en genial løsning, og når gardinet hænger på bagvæggen fylder den intet af udsigten, men skaber en smuk kontrast til vores spisebordsmøbler og vores hvide køkken. Når vi så har behovet, kan vi trække det halvt eller helt for. Vi kan også flytte hele gardinet til midt i rummet.

Vi trækker det bare for med håndkraft. Det skal lige justeres lidt i folderne når det er samlet/trukket ud, men det er en del af det at have uden læg og i hør. Det falder naturligt og blødt, som vi bedst kan lide.


Helt klart en af de bedste indretningsbeslutninger vi har truffet for huset, som både praktisk og æstetisk går hånd i hånd.

Og vi har nu besluttet, at vi også vil spartle endnu flere af vores vægge fordi vi synes spartlingen, betongulvet og det smukke rå hør går så lækkert sammen. Det er både feminint og råt på samme tid, og giver (nok en anden farve) men lidt af det udtryk vi havde med trævinduerne.

Håber i fik svar på alle jeres spørgsmål, hav en en dejlig mandag.


Click here to go back.

2 comments

Stine Monday 7th January, 2019

Først og fremmest - waoo et flot hus ❤️???????? deler du evt ikke nogle flere billeder af børneafdeling og bryggers entre ????????

Jeanett Wellendorf Tuesday 15th January, 2019

Hej Stine. Mange tak for din søde kommentar. Ja jeg vil gerne dele lidt mere. Det kommer snarest i det nye år. Vh Jeanett